米記雪韻

:::米雪 米記雪韻 — 米雪專屬論壇:::

取回密碼
QQ登錄

衹需一步,快速開始

搜尋
檢視: 1674|回覆: 8

米雪奸得型 尹佬讚好睇

[複製連結]

發表

管理員

自 創 Bob 頭 毒 婦 眼 厲 厲

溏 心 風 暴 之 家 好 月 圓 鬥 戲 人 辦 第 六 回
七 十 年 代 憑 佳 視 劇 集 《 射 鵰 英 雄 傳 》 俏 黃 蓉 一 炮 而 紅 的 米 雪 , 近 日 在 《 溏 心 風 暴 之 家 好 月 圓 》 中 作 從 演 30 多 年 來 一 大 突 破 , 化 身 終 極 奸 人 殷 紅 的 她 心 狠 手 辣 得 令 觀 眾 刮 目 相 看 , 就 連 米 雪 男 友 尹 志 強 也 笑 咪 咪 大 讚 好 睇 , 米 雪 今 趟 奸 得 出 色 , 奸 得 有 價 值 。   撰 文 : 戴 彩 煥

黃 蜂 尾 後 針 , 最 毒 婦 人 心 , 套 用 在 《 溏 心 風 暴 之 家 好 月 圓 》 中 殷 紅 角 色 最 貼 切 不 過 。 跟 《 溏 心 風 暴 》 中 莉 姨 善 良 正 直 剛 好 相 反 , 米 雪 今 次 飾 演 的 殷 紅 心 腸 惡 毒 , 手 段 卑 鄙 陰 險 , 是 《 家 》 劇 中 的 終 極 大 奸 角 , 也 是 她 從 演 數 十 年 來 奸 得 最 徹 底 的 一 次 。 米 雪 日 前 接 受 訪 問 時 認 同 說 : 「 都 算 係 , 之 前 《 突 圍 行 動 》 個 角 色 係 奸 , 但 都 畀 觀 眾 睇 到 佢 始 終 係 個 好 媽 媽 , 我 今 次 就 全 心 全 意 對 付 荷 媽 一 家 人。 」

「 未 做 到 最 盡 」

做 了 這 麼 多 年 好 人 , 今 次 一 改 形 象 , 難 道 不 擔 心 影 迷 會 抗 拒 ? 米 雪 說 : 「 唔 會 ,  家  觀 眾 好 聰 明 , 知 道 做 戲 。 我 好 畀 心 機 做 好 呢 個 角 色 , 無 論 服 飾 髮 型 同 角 色 , 自 己 事 前 都 設 計 過 , 之 前 細 契 關 菊 英   係 小 婦 人  奸 , 但 殷 紅 係 做 開 大 生 意  人 , 如 果 場 場 戲 都 係 鬧 人 『 倔 』 住 人 , 就 會 太 多 , 冇  個 效 果 , 亦 唔  我 高 貴 身 份 , 所 以 一 開 始 我 就 同 導 演 講 , 我 唔 會 做 咁 多 表 情 , 我 嬲  陣 會 畀 觀 眾 見 到 我 笑 , 臨 尾 先 至 會 厲 一 厲 人 , 我 覺 得 幾 得 意 幾 好 玩  。 」
米 雪 表 示 近 日 在 街 上 不 少 市 民 指 她 很 奸 很 衰 , 也 有 讚 她 奸 得 靚 , 甚 至 有 年 輕 一 輩 喜 歡 殷 紅 奸 得 有 型 , 證 明 影 迷 觀 眾 受 落 , 不 過 米 雪 卻 嫌 不 足 說 : 「 其 實 我 未 做 到 盡 晒 , 我 收   , 因 為 殷 紅 本 身 都 未 去 到 咁 奸 。 」

紅 姨 恩 將 仇 報 害 荷 媽 ( 李 司 棋 飾 ) 夫 離 子 女 散 , 難 道 還 不 算 奸 ? 米 雪 聞 言 即 為 殷 紅 平 反 道 : 「 阿 紅 當 時 老 公 走  , 佢 帶 住 個 女 , 所 以 咪 急 於 搵 個 扶 手 棍  , 當 時 最 就 手 就 係 夏 雨 , 但 佢 同  我 一 齊 之 後 唔 守 規 矩 , 成 日 返 荷 媽 度 , 做 女 人 點 都 有 少 少 呷 醋 , 佢 同  仔 女 咁 happy , 即 係 我 呢 度 唔 happy 啦 , 佢 同 我 君 子 協 定 話 唔 再 返 , 但 原 來 係 呃 我  , 我 梗 係 嬲 啦 , 不 停 諗 計 仔 叫 佢 返  我 身 邊 , 本 來 唔 算 壞 都 變  壞 啦 。 其 實 現 實 生 活 中 大 把 人 係 我 呢 個 角 色 , 我 只 係  番 我 想 要   , 就 係 感 情 , 就 係 Jo 飽 ( 夏 雨 飾 ) 呢 個 男 人 , 我  唔 到 個 人 先 至  錢  。 」

質 問 男 友 劇 情

問 其 男 友 尹 志 強 有 沒 有 欣 賞 她 終 極 奸 人 演 出 時 , 米 雪 笑 說 : 「 佢 有 睇 , 佢 話 : 『 唔 似 你  , 完 全 唔 係 咁  人 。 』 佢 好 識  我 , 每 次 我  劇 出 街 問 佢 有 冇 睇 , 佢 梗 係 話 : 『 好 正 呀 。 』 我 話 你 咁 講 好 敷 衍 我  , 唔 得 , 每 一 晚 返  我 都 問 番 佢 劇 情 , 好 多 年 前 已 經 係 咁 , 有 時 真 係 好 想 佢 睇  , 好 似 今 次 《 家 好 月 圓 》 問 佢 有 冇 睇 , 佢 就 咪 咪 嘴 笑 話 好 睇 ! 」 尹 佬 簡 單 一 句 讚 美 說 話 , 已 叫 米 雪 甜 到 入 心 入 肺 。

搶 先 爆 : Jo 飽 整 月 餅 團 圓

今 晚 播 映 的 第 23 集 《 溏 心 風 暴 之 家 好 月 圓 》 , 劇 情 講 述 Jo 飽 ( 夏 雨 飾 ) 為 遵 守 對 子 女 在 童 年 時 許 下 的 承 諾 , 打 算 獨 力 在 中 秋 節 前 製 作 一 個 33 吋 大 月 餅 , 可 惜 經 過 多 番 嘗 試 均 失 敗 , 最 後 在 荷 媽 ( 李 司 棋 飾 ) 及 一 班 仔 女 協 力 下 , 終 於 順 利 完 成 。 家 樂 ( 楊 天 經 飾 ) 在 中 秋 節 團 圓 時 當 眾 向 永 慶 ( 陳 法 拉 飾 ) 求 婚 , 永 慶 答 允 。
另 一 邊 廂 , Sa 姨 ( 關 菊 英 飾 ) 和 恩 賜 ( 阮 兆 祥 飾 ) 為 在 港 的 生 活 煩 惱 , 貪 錢 的 Sa 姨 遂 施 以 眼 淚 攻 勢 , 迫 父 親 ( 周 聰 飾 ) 向 Jo 飽 索 1000 萬 元 , 作 當 年 被 騙 去 餅 店 招 牌 的 心 靈 賠 償 , 最 後 被 荷 媽 發 覺 而 事 敗 。

溏 人 心 聲

最 愛 劇 中 金 句 : 「 人 在 天 堂 , 錢 在 銀 行 」
米 雪 喜 歡 殷 紅 這 句 對 白 是 因 為 夠 實 際 。

自 選 最 愛 場 面 : 掟 走 手 機 洩 憤

Jo 飽 ( 夏 雨 飾 ) 經 常 瞞 著 殷 紅 ( 米 雪 飾 ) 到 荷 媽 ( 李 司 棋 飾 ) 家 與 子 女 敍 天 倫 , 殷 紅 獲 悉 後 大 感 不 滿 , 一 度 憤 怒 到 在 房 間 掟 手 提 電 話

表 現 最 好 演 員 : 夏 雨 菊 姐 出 色

「 每 位 表 現 都 好 好 , 特 別 係 關 菊 英 同 夏 雨 , 前 者 演 出 一 氣 呵 成 , 夏 雨 就 處 處 表 現 出 男 人  無 奈 , 表 現 相 當 自 然 真 實 。 」

轉自 http://appledaily.atnext.com/tem ... amp;cat_id=11515028

本主題中包含更多資源 (圖片、附件...)

你需要 登入 才可以下載或檢視,沒有帳號?註冊

x

發表

1萬

管理員

我什么时候才能看到这部剧/?米雪演多奸人~~~以后,我会不会反应奸人是好人
永遠的愛!没有替代!感恩有你的日子!!

發表

認證同雪

米雪真是有心,别人看来很坏的女人她都可以理解。米雪就是这样一直站在对方的立场去为对方考虑吧?尹真有福,身边有一个这样的女人。

發表

1萬

管理員

情源惠雪

米雪奸都奸得特别有型

青山本不老,为雪白头,绿水原无忧,因风皱脸

發表

中級會員

米 雪 演 奸 角 都 那 么 有 型
越 来 越 期 待 看 到 这 部 戏 了

發表

中級會員

很漂亮的一组图。谢谢分享!
最深的热爱!最初的感动!

發表

版主

我都有看呀, 相比其他奸人, 米雪真的做到奸在骨子裡, 勁好演技呀!

發表

認證同雪

係呀, 美艷但又奸在骨子裡  !!

發表

1萬

管理員

情源惠雪

原帖由 woaimixue 于 2008-9-2 00:12 发表
我什么时候才能看到这部剧/?米雪演多奸人~~~以后,我会不会反应奸人是好人

我不希望她再演奸人了,见米雪现在多了不少12岁左右的影迷小朋友,怕他们真的认为奸人是好人了

青山本不老,为雪白头,绿水原无忧,因风皱脸
你需要登入後才可以回覆 登入 | 註冊