米記雪韻

:::米雪 米記雪韻 — 米雪專屬論壇:::

取回密碼
QQ登錄

衹需一步,快速開始

搜尋
檢視: 1206|回覆: 4

2017-02-06米雪竟然係江美儀阿媽網友:成件事錯晒!

[複製連結]

發表

版主

【親親我好媽】米雪竟然係江美儀阿媽 網友:成件事錯晒! 

去年拍攝期間因「飛紙仔」情况嚴重而傳停拍的無綫劇集《親親我好媽》終於在今晚首播,劇集都未出街已經有不少網友都在討論區留言話「飛紙仔飛到停廠,對劇情冇期望」,「又要延續關電視機」, 究竟劇情會發展到點,都要睇一排先知。
原來《親親我好媽》係江美儀首度擔正女一嘅電視劇,相信佢都估唔到套劇會有咁多是非。 原來《親親我好媽》係江美儀首度擔正女一嘅電視劇,相信佢都估唔到套劇會有咁多是非。
估唔到米雪同江美儀相差16歲已經要做母女,求網友心理陰影面積。 估唔到米雪同江美儀相差16歲已經要做母女,求網友心理陰影面積。
套劇今晚(6日)播第一集,雖然劇情就未知係點,但套劇叫得做【親親我好媽】,都好明顯係「媽媽真的愛你」式師奶劇,至於演員方面,大家都可以留意返,陣容有米雪及江美儀飾演母女;盧宛茵及黃智賢飾演母子。網友一見到咁嘅陣容,第一時間都話「成件事錯晒! 」因為睇返四位演員嘅外形,根本好難有說服力。根據資料顯示,米雪及江美儀分別是61歲同45 歲,二人年輕相差16歲,最慘係兩人點睇都似兩姊妹多過兩母女。而盧宛茵及黃智賢仲大件事,分別是63歲同49歲,二人只相差14歲。雖然話拍劇唔一定要跟真實年齡,不過點都要顧下觀感,tvb係咪真係冇人到咁呢?

講返去年「飛紙仔」一事,有傳女主角江美儀拍攝時因劇本上文不接下理,向當時仍是TVB助理總經理杜之克投訴。而當時正在放假的戲劇製作總監曾勵珍得知事件後,下令停廠4日,要求寫好劇本先再開廠及有人需為停廠負責任,這人被指是該劇監製關永忠。網友均認為人物背景問題歸咎於一班幕後身上,並表示藝人改劇本對電視圈不是一個健康的發展,希望TVB可以改善。
去年因「飛紙仔」嚴重搞到要停廠嘅劇集《親親我好媽》終於在今晚首播,唔少網友對劇集抱觀望態度。 去年因「飛紙仔」嚴重搞到要停廠嘅劇集《親親我好媽》終於在今晚首播,唔少網友對劇集抱觀望態度。
對於米雪及江美儀飾演母女;盧宛茵及黃智賢飾演母子,網友似乎唔太受落。 對於米雪及江美儀飾演母女;盧宛茵及黃智賢飾演母子,網友似乎唔太受落。
https://www.hk01.com/%E5%A8%9B%E ... %E9%8C%AF%E6%99%92-

本主題中包含更多資源 (圖片、附件...)

你需要 登入 才可以下載或檢視,沒有帳號?註冊

x

發表

1萬

管理員

情源惠雪

如果那兩個孫女只是小學低班,都可免強接受,但實在太大了,真是接受不了啦!

青山本不老,为雪白头,绿水原无忧,因风皱脸

發表

版主

彩衣素素 發表於 2017-2-7 15:14
如果那兩個孫女只是小學低班,都可免強接受,但實在太大了,真是接受不了啦! ...

重點啊

發表

1萬

管理員

情源惠雪

是呀!

青山本不老,为雪白头,绿水原无忧,因风皱脸

發表

1萬

管理員

戲裏戲外都那麼傲嬌
永遠的愛!没有替代!感恩有你的日子!!
你需要登入後才可以回覆 登入 | 註冊