米記雪韻

:::米雪 米記雪韻 — 米雪專屬論壇:::

取回密碼
QQ登錄

衹需一步,快速開始

搜尋
檢視: 1317|回覆: 5

2018-07-08 【堅變首飾箱】愛駒跑出!米雪直豎拇指

[複製連結]

發表

版主

贏咗啦!
1/7
藝人米雪孖苗僑偉(三哥)到馬場支持他們有份嘅愛駒「蟲草之星」出賽,最終順利贏頭馬,米雪竟然因為盪失路落唔切嚟影相!但係睇到米雪笑到咁開心,又直豎拇指,呢次仲唔係「藥箱都變成首飾箱」!

米雪接受東網訪問話:「今次拉頭馬覺得好開心,啱啱上咗去睇,而且落嚟嗰陣又有Fans搵我影相,所以遲咗先落嚟呀!同埋三哥好有經驗,佢一早就預咗會贏,結果真係贏咗!」估唔到拎過馬來西亞視帝嘅三哥,唔止做戲叻就,仲好有眼光添!

米雪雙手直豎拇指!

米雪讚苗僑偉有眼光。米雪讚苗僑偉有眼光。

開心露齒笑!

掂晒啦!

雙手晒V!雙手晒V!

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0708_00862_001.html

本主題中包含更多資源 (圖片、附件...)

你需要 登入 才可以下載或檢視,沒有帳號?註冊

x

發表

版主

米雪蕩失路錯過影威水相
藝人米雪與苗僑偉昨日齊齊現身馬場,支持有份的愛駒「蟲草之星」出賽,還贏得處女勝利!可惜的是米雪因迷路關係,未能與苗僑偉一起拉頭馬拍照,但她未有因而不快,依然笑不攏嘴兼直豎拇指,心情相當興奮。她接受本報訪問時表示為最終賠率只有3.3倍的愛駒勝出而感高興,又讚苗僑偉眼光獨到:「啱啱上咗去睇,落嚟嗰陣又有Fans搵我影相,所以遲咗落嚟啊!苗僑偉好有經驗,佢一早就預咗會贏,結果真係贏咗!」

米雪讚苗僑偉「貼士」準,相信大有斬獲。

http://orientaldaily.on.cc/cnt/e ... 0709/00282_020.html

x

發表

版主

【與苗僑偉夾份養】愛駒首次獲勝!米雪遭fans攔截 錯過拉頭馬

https://hk.sports.appledaily.com ... e/20180708/58416396
藝人養馬日趨普遍,季內曾有蘇志威爆冷勝出「駿王」,今午(8日)再有苗僑偉(外號三哥)及米雪(原名嚴惠玲)在沙田馬場贏馬攞威,兩人所屬的御精英團體名下由呂健威馬房訓練的「蟲草之星」,夥拍雷神莫雷拉後上大熱開齋,賽後拉頭馬陣容鼎盛,場面墟冚。

身價288萬元的三歲澳洲自購新馬「蟲草之星」受訓於近日大旺的呂健威馬房,本身天生質素高、脾氣好,雖是未閹割的雄馬,但跑來卻見早熟及情緒集中,上仗首度出賽已在梁家俊胯下96倍跑第三,實力已露端倪。
「蟲草之星」今次加強配搭用雷神,沿途留住跑,守中前位置,末段越追越起勁,卒之及時超越最先透出的「勁無比」,以頸位之先首駒衝線,打開本身服役勝門,單Win及組合獨贏A1分別派33及17.5元。「蟲草之星」獲頭馬獎金501,600元。
賽後由苗僑偉領軍拉頭馬,凱旋門當時雲集二、三十人,場面充滿歡樂。米雪則較遲才現身,其他人拉完頭馬,「蟲草之星」被拉走了,她才出現只和團體成員們影相,米雪話非常開心,她解釋因往拉頭馬時不斷被fans截住簽名及影相,所以錯過和「蟲草之星」合照。
苗僑偉及米雪均非首次養馬,米雪和已故男友尹志強養過「晨曦映雪」不勝,苗僑偉則曾有3捷的「牧場王」。
今場賽事起步一刻,「龍騰摘星」騎師史卓豐失重心墮馬倒地,幸吉人有天相,他沒有受傷並可繼續餘下賽事,「龍騰摘星」空馬首名過終點,惟投注此駒卻當輸,不獲退票回款。
跑到第五場為止,雷神今午暫中三元,潘頓則梅開二度,前者進一步追貼後者至落後兩Win,兩人頭馬現是129與131之比。
第五場二至四名分別為「勁無比」、「好客本色」及「都市神話」,四重彩派23,454元。

米雪趕不切拉頭馬

x

發表

版主

【拉頭馬】愛駒打開勝利之門 米雪大讚苗僑偉睇馬有經驗 (16:48)
文章日期:2018年7月8日 Share   
米雪與苗僑偉愛駒打開勝利之門,兩人表現相當興奮。(張國彬攝)

【今日直撃】苗僑偉(三哥)與米雪有份投資的馬匹「蟲草之星」今日第2度出戰,上月初首賽以96倍大冷身分跑第三,已備受關注,今日第2次出賽參與第5場四班田草1200米,配上冠軍級騎師莫雷拉,今日被捧成3.3倍大熱,結果不負眾望以馬頸位之微勝出,贏得獎金501,600元。

三哥與米雪今日有入場見證愛駒打開勝利之門,過往也曾養過馬的米雪,大爆三哥睇馬相當有經驗,馬匹在亮相圈行圈時,三哥已指馬匹十分靚,打氣時不妨嗌得大聲一點,結果「蟲草之星」果真贏馬而回。其實苗僑偉在10多年前已以個人名義養過「牧場王」,在港71戰得3冠9亞8季;「蟲草之星」去年由御精英團體以2,888,000元經投標投得,如今兩戰已累積贏獎金逾60萬元。

(即時娛樂)https://ol.mingpao.com/php/showb ... test&issue=20180708

x

發表

版主

【贏50萬獎金】同三哥合夥團體馬奪冠 米雪勁開心:希望大賽可以勝出啦

https://hk.entertainment.appleda ... e/20180708/58417530
米雪同三哥苗僑偉所屬嘅御精英團體名下新馬「蟲草之星」,今日喺沙田馬場舉行嘅第5場賽事,配搭騎師「雷神」莫雷拉跑第一,獲頭馬獎金501,600元。

《蘋果》啱啱恭喜米雪,佢話:「真係好開心好開心,隻馬近期好fit,上次第一次比賽已經跑第3,好多朋友都話隻馬得,狀態好好,加上我哋有好好嘅練馬師同騎師,所以第二次出賽已經有咁好成績,希望嚟緊一啲大賽佢可以勝出啦。」
今日米雪着晒紅色衫去馬場,莫非係想旺一旺?佢話:「係呀!本來我想戴埋朵黃色花㖭㗎,因為騎師件衫係紅色同黃色,但我趕唔切買咋。」佢話下次「蟲草之星」出賽,佢都會繼續着紅色衫旺一旺。講到佢因為畀fans拉住影相同簽名,所以拉唔到頭馬,會唔會覺得美中不足?米雪話:「唔緊要,同啲影迷、馬迷影相都一樣開心架!」米雪話之前同男友尹志強養過兩隻馬,今次係第3隻,問佢會唔會再養多隻?佢話:「會,但o依家先搞好呢隻先。」

米雪同三哥有份嘅團體馬「蟲草之星」出戰兩次,一冠一季,成績非常好。

贏馬後,米雪同三哥捉住莫雷拉合照。

由於太多fans搵米雪影相,令佢同唔到愛駒合照。

開香檳慶祝。

米雪話好多朋友讚隻馬狀態好,佢希望下次可以喺大賽勝出。

發表

1萬

管理員

红红火火恍恍惚惚
永遠的愛!没有替代!感恩有你的日子!!
你需要登入後才可以回覆 登入 | 註冊