米記雪韻

:::米雪 米記雪韻 — 米雪專屬論壇:::

取回密碼
QQ登錄

衹需一步,快速開始

搜尋
檢視: 1413|回覆: 9

2018~06~03出席馬場活動蟲草初出米雪姐單拖到場 靚仔家

[複製連結]

發表

版主

2018~06~03出席馬場活動蟲草初出米雪姐單拖到場 靚仔家

2018~06~03出席馬場活動
https://hk.sports.appledaily.com ... e/20180603/58272245

雷神莫雷拉周三(6日)起將停賽兩期,這天(3日)他在沙田馬場早段先起個孖打定底,繼頭場勝出賀賢馬房「馬到成功」後,於第四場四班草地1200米再下一城,贏告達理馬房的「神威敖翔」,自製一口大熱孖寶,兼重新領前死對頭潘頓四Win。

「神威敖翔」來港前由告達理妻子告安琪持有,轉售予現馬主後運港參賽,暫時每季都有一Win,三場頭馬全於田草錄得,包括今場藉1檔下,沿途守前列好位,直路透出彈甩贏3.25馬位之多,單Win及組合獨贏A1分別派26及14.5元。今場賽後更有一位短裙長腿索女為「神威敖翔」拉頭馬。

回說告達理,今季頭馬增至九場,尚需七Win方可脫險過渡到下季繼續從練。雖則形勢艱難,但他強調必會繼續努力,盡量爭取頭馬向馬主交代。

第四場第二名由落飛熱門「歐洲巨星」取得,第三名落在初出大冷馬「蟲草之星」身上,第四名則是半冷「陽光假日」,四重彩派48,890元。

其中服役初出,以288萬元購入的三歲澳洲馬「蟲草之星」,馬主御精英團體成員包括苗僑偉同米雪,賽前此駒騎師梁家俊接受訪問,指「蟲草之星」是1600至1800米馬,初出跑1200米嫌短,而且牠是遲熟及仍未閹的雄馬,需要吸收多些經驗才會上力冒勇,今次只抱盡力而為的態度,似乎不太睇好。

豈料96倍的「蟲草之星」卻跑落虎虎生威,走勢雖生硬,但後勁甚強,走位名次8、9、3,有101,200元獎金,看來質素頗佳,不枉米雪親臨馬場打氣,但卻未見苗僑偉蹤影。

米雪(白衫)跟愛駒蟲草之星自拍蟲草之星頭神威敖翔短裙長腿索女拉頭馬神威敖翔神威敖翔騎師莫雷拉神威敖翔

本主題中包含更多資源 (圖片、附件...)

你需要 登入 才可以下載或檢視,沒有帳號?註冊

x

發表

版主

藝人三哥苗僑偉同米雪姐有份嘅新馬「蟲草之星」,今日有份跑第四埸賽事呀,話晒都係頭一次上陣,梗係值得期待喇!雖然呢日三哥冇嚟馬場,但米雪就做代表撐場呀,今日米雪佢戴黑超著住套白色suit,啲星味真係隔住個mon都感受到呀,呢啲咪就係氣牆囉,搞到「蟲草之星」嘅靚仔騎師梁家俊,都忍唔住要同米雪姐影相,而且兩個仲好好傾添,唔知家俊係咪話細細個就睇你做戲呢?唔係唔係,應該係話米雪姐,近排你客串《深宮計》好搶鏡先真!
http://racing.on.cc/news.html?id=20180603170323
講番隻「蟲草之星」,呢匹馬雖然臨場冷到96倍,但最尾都有意外收穫跑第三名呀,位置派彩仲有$171超級好分頭,唔知米雪姐有冇買番多少呢?仲有呀,呢匹馬第一次上陣就咁叻仔,睇嚟好快有頭馬拉喇,到時三哥記得入場喇,唔好錯失機會!
蟲草初出米雪姐單拖到場 靚仔家俊即集郵!

x

發表

版主

【白裙仔好吸晴】米雪三哥夾錢養馬 愛駒「處男」出賽跑第3

米雪同三哥夾錢養「蟲草之星」,今日首次出賽跑第三。

其實米雪幫愛駒儲氣已經儲咗一日,果然有好成績。
米雪同苗僑偉一向老友,之前仲一齊拍健康產品廣告,原來佢哋仲夾錢養緊馬,佢哋以「御精英團體」名義,用288萬買入3歲澳洲雄馬「蟲草之星」,愛駒今日首度於沙田出賽,跑第四場四班草地1200米,米雪入場為愛駒打氣,但三哥就未見人。

其實米雪噚日已經喺微博預告咗愛駒會出賽,佢話:「希望馬仔初次登場,聽教聽話,唔好怕醜,唔好禮讓,一直向前衝,贏得第一返嚟!」結果今日米雪難得入場,就落到沙圈同其他馬主social,佢一身白裙仔戴上黑超,有唔少馬圈之友上前搵佢「集郵」,而米雪亦心情靚爆舉V,來者不拒,賽前「蟲草之星」騎師梁家俊都只係抱觀望態度,最後「蟲草之星」卻以96倍冷門跑第三,成功上名,嬴得101,200獎金。

https://hk.entertainment.appleda ... e/20180603/58273088

x

發表

版主

苗僑偉冇到!米雪撐愛駒 爭氣跑第三
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0603_00862_001.html

藝人苗僑偉同米雪有份嘅新馬「蟲草之星」,今日有份跑第四埸賽事,話晒都係頭一次上陣,梗係值得期待喇!雖然苗僑偉冇嚟馬場,但米雪就做代表撐場呀,今日米雪佢戴黑超着住套白色suit,啲星味真係隔住個mon都感受到呀,呢啲咪就係氣場囉!

恭喜晒!

講番隻「蟲草之星」,呢匹馬雖然臨場冷到96倍,但最尾都有意外收穫跑第三名呀,位置派彩仲有$171超級好分頭,唔知米雪姐有冇買番多少呢?仲有呀,呢匹馬第一次上陣就咁叻仔,睇嚟好快有頭馬拉喇,到時苗僑偉記得入場喇,唔好錯失機會!

x

發表

版主

x

發表

版主

米雪同苗僑偉一向老友,之前仲一齊拍健康產品廣告,原來佢哋仲夾錢養緊馬,佢哋以御精英團體名義,用288萬買入3歲澳洲馬「蟲草之星」。佢哋愛駒噚日首度出賽,米雪就一身白裙打扮入沙田馬賽為佢打氣,落到沙圈仲有唔少人搵佢集郵,而三哥就唔見人,最後,「蟲草之星」後勁甚強,最後跑到第3,贏得逾10萬獎金。

https://hk.entertainment.appleda ... e/20180604/20410076

x

發表

版主

新報馬經 HKDN Racing【魅力沒法擋】由藝人米雪和苗僑偉有分的「蟲草之星」於今日在第四場四班田草1200米首度上陣,結果在梁家俊胯下爆入大冷第三名,雖然苗僑偉沒有到場,但著名藝人米雪有到場,她露面亮相圈時更吸引不少粉絲爭相合照集郵。
訪客,如果你要檢視本文章隱藏內容請回覆

x

發表

版主

米雪入場愛駒闖大冷腳
苗僑偉與米雪有份投資的新馬「蟲草之星」昨日首度出賽,雖然臨場獨贏冷到96倍,最後成功勇奪第三名,位置派彩高達171元,可謂超級好分頭。身為馬主之一的米雪身穿白色打扮、戴黑超入場撐愛駒,但苗僑偉未有現身。

米雪入場捧愛駒場,心情靚爆。
http://orientaldaily.on.cc/cnt/e ... 0604/00282_018.html

x

發表

中級會員

苗僑偉沒去?

發表

1萬

管理員

厉害了~~~
永遠的愛!没有替代!感恩有你的日子!!
你需要登入後才可以回覆 登入 | 註冊