米記雪韻

:::米雪 米記雪韻 — 米雪專屬論壇:::

取回密碼
QQ登錄

衹需一步,快速開始

搜尋
檢視: 2910|回覆: 23

2018-04-15 《秘密》舞台劇演員見面會

[複製連結]

發表

版主

2018-04-15 《秘密》舞台劇演員見面會

畀咗錢幕後?夏雨同3位女主角有床戲
04月15日(日) 15:33

夏雨同3位女主角都有床戲及吻戲!

藝人夏雨、米雪、李司棋及阮兆祥出席舞台劇《秘密》記者會,即場與觀眾鬥演技送禮物,場面熱鬧。談到該劇4月底公映5場,眾人表示已進入密鑼緊鼓的綵排,試過一天排練10小時,一向注重養生的米雪有煲湯、沖茶及帶備健康食物到場,而夏雨則準備滿枱食物為大家打氣補給。李司棋笑言綵排後返家「成個人散晒」,阮兆祥即買口乖表示可以充當「骨仔」,且於台上爆夏雨「大鑊」謂:「佢應該畀咗錢幕後,同三位女主角都有床戲及吻戲!」

談到門票所餘無幾,夏雨不清楚會否加場,但透露已有巡迴演出正在洽談中。他指屆時囡囡會專程返港捧場,同時「投訴」米雪等「好嚴」:「講漏一個字台詞都即刻出聲指正,不過有時做Live個腦會有幾秒空白、兜得到咪得囉!正式演出做乜都冇人阻止到,我打兩個空翻都得。」米雪則笑謂綵排自己很難忍笑:「佢哋啲表情好搞笑,搞到我睇司棋及關菊英對戲笑晒,到排我畀夏雨鬧嘅戲,我都忍唔到笑。」

米雪雙手晒V!

夏雨投訴米雪(左)好嚴。

咁好笑嘅!

米雪(左起)、李司棋、夏雨、阮兆祥

拜拜啦!

米雪(左)同李司棋笑笑口。

夏雨講到好投入。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0415_00862_001.html

本主題中包含更多資源 (圖片、附件...)

你需要 登入 才可以下載或檢視,沒有帳號?註冊

x

發表

版主

祥仔自薦做李司棋「骨仔」 夏雨投訴米雪菊姐綵排麻煩 (16:50)

米雪、李司棋、夏雨、阮兆祥今日為舞台劇《秘密》宣傳。(楊安莉攝)
圖5之1 - 米雪、李司棋、夏雨、阮兆祥今日為舞台劇《秘密》宣傳。(楊安莉攝)

【今日直撃】李司棋、夏雨、米雪、阮兆祥今日出席舞台劇《秘密》宣傳活動。談到綵排情況,司棋姐讚個個也乖沒爆肚,連夏雨也跟足對白。夏雨聞言投訴︰「米雪與關菊英要一字不漏地跟足劇本,錯一個字也接不下去,令我很無奈。李司棋就好一點,意思到就順住我演下去。」米雪解釋︰「導演希望大家跟好對白,才能演出反應。」他們表示現在天天綵排10小時,大會每日準備零食供演員享用。司棋姐說︰「希望大會提供按摩師。」阮兆祥立即自薦做「骨仔」為司棋姐按摩。
(即時娛樂)
https://news.mingpao.com/ins/ins ... 00007/1523782446249

x

發表

版主

【《溏心》班底開劇】夏雨扮棺材大王 連環床戰米雪司棋關菊英

李司棋、米雪、夏雨同阮兆祥《秘密》舞台劇暫定4月28號至5月2號喺新光戲院演出合共5場,今日喺馬鞍山新港城中心宣傳,劇中夏雨一人分飾兩角,一個係棺材大王,一個係破地獄師傅;祥仔就飾演夏雨個敗家仔,至於李司棋嘅角色係腦退化患者,米雪就演一個被虐狂嘅嚴肅秘書。

活動上佢哋同三個觀眾大鬥演技,祥仔仲笑夏雨話謂:「唔知夏生係咪俾咗錢製作團隊,佢同米雪、司棋姐同關菊英都有床戲同嘴戲。」
米雪話舞台劇排到如火如荼,問祥仔有冇突然爆肚?司棋姐就話:「冇,佢好乖,夏雨都好乖,如果各有各發展就會好亂,大家要有默契。」
咁夏雨有冇萬歲?司棋姐話:「有,成枱嘢食,不過米雪好乖,你睇佢身形就知啦,冇營養嘅嘢佢唔會食。」米雪就話:「每日排10個鐘,所以會煲湯水同帶啲健康食品去。我同每一個人都有戲,排嗰時好好笑,有場戲講夏記鬧我,但睇佢表情我就笑到講唔到對白。」
夏雨被問到司棋姐同米雪都讚佢乖冇爆肚,夏雨就話:「到時先至知,我出到台就冇人控制到我0架啦!不過佢哋真係好麻煩,要我一字不漏,煩到嘔。司棋會好啲,知道我意思、識得接落去。如果關菊英同米雪,我漏咗一個字就唔肯接落去。」米雪聽完夏雨咁講,即刻反駁,話呢樣係導演要求。
夏雨話舞台劇門票所剩無幾,佢個仔到時會去捧場,個女就喺加拿大,會返嚟睇,至於太太就要留喺加拿大,唔會返嚟。米雪話O依而家傾緊出埠演出,暫定會去珠海。咁多人夾時間出埠係咪好難?夏雨話:「3個月前請假,唔係唔俾我呀?」祥仔就笑言:「都唔會嘅,美加就有佢哋啲fans,我就南非,全世界都有我哋啲fans。」  

夏雨呻:「佢哋真係好麻煩,要我一字不漏,煩到嘔。司棋會好啲,知道我意思、識得接落去。如果關菊英同米雪,我漏咗一個字就唔肯接落去。」米雪聽完夏雨咁講,即刻反駁,話呢樣係導演要求。

https://hk.entertainment.appleda ... e/20180415/58076242

x

發表

版主

夏雨嫌米雪關菊英麻煩 李司棋排劇呻攰
15/04/2018

米雪、夏雨、李司棋、阮兆祥宣傳舞台劇。

夏雨、李司棋、米雪及阮兆祥為舞台劇《秘密》宣傳,司棋姐指夏雨及阮兆祥很乖沒有爆肚,若各自各發展會很亂,大家要有默契才接得上。夏雨稱爆肚要到時才知道,出到台沒有人可以阻止,笑指米雪及關菊英比較麻煩,一個字也不可以錯漏,十分嚴格。他稱舞台劇暫時計劃演5場,現接洽出埠演出,如珠海等地,女兒亦專程從加拿大返港捧場。

問他們有沒有「萬歲」請食飯?司棋姐稱排練時一枱食物,不過米雪沒太大興趣,不會吃沒有營養的食物,看對方的身形便知道。最近他們每天排練10小時很攰,司棋姐建議請按摩師為大家鬆筋骨;米雪則送上湯水及健康食品,又覺得劇本很搞笑,有場戲她被夏雨罵,竟笑到說不出對白。
http://hd.stheadline.com/life/ent/realtime/1190724/

x

發表

版主

魔方全媒  
今天 15:17來自iPhone 6s
#夏雨##李司棋# @米雪LV @阮兆祥 到商場出席舞台劇#秘密# 宣傳,還有兩星期就快公演,他們都表示不緊張,不過就很擔心夏雨哥在現場爆肚。

​​​​https://www.weibo.com/moreforms?refer_flag=1005055010_

x

發表

版主

『秘密』舞台劇 演員見面會

由大航假期 15 周年呈獻,美亞綜藝、國藝娛樂、映藝劇團主辦、忠藝娛樂策劃及製作、楊紹鴻監製及執導,以電視劇《溏心風暴班底 — 李司棋、夏雨、關菊英、米雪、阮兆祥連同資深演員曾偉明打造的舞台劇《秘密》將於 2018 年 4 月 28 日至 5 月 2 日假北角新光戲院大劇院上演。

《秘密》中六位演員將於 2018 年 4 月 15 日率先在新港城中心天幕廣場舉行一場見面會,並與觀眾以遊戲方式近距離接觸,同「演技測試」。台上台下打成一片,氣氛熱鬧。

《秘密》是一場分秒必爭的家產保衛戰,劇情引人入勝。劇中有嫉妒心重的李司棋、小男人的夏雨、性格倔強的米雪、毒舌的關菊英、小滑頭的阮兆祥,一齊展開埋身戰。眾演員由電視台鬥到舞台,極具吸引力,目前演員已進入備戰狀態,務求為觀眾送上最大驚喜。

x

發表

版主

Jolly的今日星蹤
15分鐘前 來自微话题-公關公司...
#公關公司提供#
『秘密』舞台劇 演員見面會
全文、全部相片及資料來源:
O网页链接
FB Link: O网页链接
(5 Pcs.) #Star.Starphoto# ​​​​

x

發表

版主

sunshinecityplaza啱啱天幕廣場變咗個演技測試大劇場,一眾 #秘密 嘅演員大談劇中所演角色及交流備戰心得,仲同現場觀眾大鬥戲法,真係好熱鬧。

x

發表

版主

夏雨「投訴」米雪好麻煩

■米雪、夏雨、李司棋
香港文匯報訊(記者 梁靜儀)夏雨、李司棋、米雪及阮兆祥(祥仔)昨日到馬鞍山出席舞台劇《秘密》見面會。

該劇本月底公演五場,米雪表示已綵排得如火如荼。問到綵排時祥仔可有即興「爆肚」?司棋姐就說:「冇,佢好乖,連夏雨哥都冇爆肚,好乖,覺得好奇怪。」夏雨就「投訴」米雪好麻煩:「佢同關菊英要我跟足劇本,講漏一個字都唔得,司棋姐就好啲,知我意思都得,有時做live個腦會有幾秒空白,兜得到咪得囉。」他自言不知正式演出時會否「爆肚」,米雪聞言即叫唔好,因她怕忍唔到笑。
http://paper.wenweipo.com/2018/04/16/EN1804160014.htm

x

發表

版主

祥仔爆夏雨床戲多

■(左起)米雪、李司棋、夏雨和阮兆祥昨日在馬鞍山為舞台劇《秘密》宣傳。
米雪、李司棋、夏雨和阮兆祥昨日在馬鞍山為舞台劇《秘密》宣傳,祥仔在台上取笑夏雨說:「唔知夏生係咪畀咗錢製作團隊,佢同米雪、司棋姐同關菊英都有床戲同嘴戲。」
司棋姐和米雪讚夏雨綵排時沒有爆肚,但夏雨笑謂:「到時先知,我出到台就冇人控制到我!不過佢哋真係好麻煩,要我一字不漏。司棋好啲,知道我意思識得接落去,如果關菊英同米雪,我漏咗一個字就唔肯接落去。」米雪表示舞台劇還會出埠演出,問演員檔期是否難夾?祥仔笑說:「都唔會嘅,美加有佢哋啲fans,我就南非,全世界都有我哋fans。」
採訪:黃曉妍
攝影:陳俊強  

https://hk.entertainment.appleda ... e/20180416/20362459

x
你需要登入後才可以回覆 登入 | 註冊