米記雪韻

:::米雪 米記雪韻 — 米雪專屬論壇:::

取回密碼
QQ登錄

衹需一步,快速開始

搜尋
檢視: 1093|回覆: 3

2017-03-09【祝早日康復!】 83歲譚炳文氣喘送院面容消瘦

[複製連結]

發表

版主

2017-03-09【祝早日康復!】專科醫生Stand by 83歲譚炳文氣喘送院面容消瘦

演而優則配音嘅資料男藝員譚炳文,近日少咗喺幕前演出,但佢把聲仲不時會聽到,包括喺廣告同節目旁白等,一直冇停過工,不過,據其親友噚晚約10點幾喺社交網站貼相透露,原來炳哥因氣喘入咗醫院!

據知,呢幾日炳哥都見唔舒服,氣喘咗兩、三日,佢個妹得知後,適逢有相熟嘅胸肺專科及心臟專科喺醫院,所以嗱嗱聲送咗炳哥入去檢查,一check就發現唔嘢少,所以炳哥啲親友都話好彩,發現及時。
睇番啲相,見到炳哥雖然要戴氧氣罩,但精神都OK,不過就比佢今年1月出席盆菜宴時,明顯瘦咗一個圈,話晒炳哥都大年紀,的確係幾令人擔心嘅。
小編謹祝炳哥早日康復出院,多多保重身體。

今年1月譚炳文出席活動 (資料圖片)

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20170309/56402862

本主題中包含更多資源 (圖片、附件...)

你需要 登入 才可以下載或檢視,沒有帳號?註冊

x

發表

版主

吉人自有天相,83歲嘅炳哥譚炳文,呢幾日因為氣喘不適,入院檢查,一check之下發現真係有啲唔對路,好彩發現得早及時診治,所以炳哥啲親友都話好彩。

早於今年1月,炳哥出席公開活動時,曾透露自己行路已覺有啲氣喘,「我83歲喇,年紀大,老人家係麻煩啲,落雨都會氣喘。醫生畀啲藥我食,飲食都檢點,自己唔鍾意做運動,見到人拎枴杖,自己遲啲都要,依家工作唔會搵太重戲份,唔做嘢唔郁唔得,唔通係屋企對住兩個工人?」
炳哥又謂十幾年前心臟曾接受手術,行動不便,腰亦有問題,所以都會份外小心。

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20170309/56402982

今年一月炳哥出席活動時,曾透露有氣喘問題。 (資料圖片)

x

發表

版主

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 051014fc1aa6a1209ad

一月時佢哋一齊出席活動。

現年83歲的藝人譚炳文因氣喘入院接受治療,好友鄧英敏表示譚炳文近年生活已經好檢點:「譚炳文近年出入都有阿女陪,出嚟食飯都已經冇飲酒,佢自己知自己事,心臟有啲唔舒服,行路又有氣喘,始終年紀大機器壞,希望佢食啲藥抖幾日就好番。」鄧英敏續表示於76年在EYT認識譚炳文,並大讚他是眾人偶像,更指譚炳文好多材多藝,是五棲藝人樣樣都精。

x

發表

1萬

管理員

祝早日康復
永遠的愛!没有替代!感恩有你的日子!!
你需要登入後才可以回覆 登入 | 註冊