米記雪韻

:::米雪 米記雪韻 — 米雪專屬論壇:::

取回密碼
QQ登錄

衹需一步,快速開始

搜尋
檢視: 4196|回覆: 36

2018-02-11出席新春敬老慈善盆菜宴2018

[複製連結]

發表

版主

2018-02-11出席新春敬老慈善盆菜宴2018
2018-02-11新春敬老慈善盆菜宴2017
魔方全媒  
49分鐘前來自iPhone 7 Plus
@曾志偉獎門人 @米雪LV @阮兆祥 等今天晚上在香港九龙城某学校,出席盆菜晚宴,和一众老人家提前庆祝春节。志伟哥表示过年会出国登台,而儿子国祥就会去滑雪,希望今年年中,一家人可以组织个家庭旅行。谈到将在4月中举行的香港电影金像奖,志伟哥称看好#古天乐##毛舜筠# 拿影帝影后。而对于活动前一晚香港发生的重大巴士事故,志伟哥也表示很难过,现在很多人都在积极捐血,这点很好。

本主題中包含更多資源 (圖片、附件...)

你需要 登入 才可以下載或檢視,沒有帳號?註冊

x

發表

版主

Christine Chan
2018新春敬老慈善盆菜宴,順利完成,yeah

x

發表

版主

同阮兆祥演舞台劇 米雪忍唔到笑畀導演話

咁祥仔就講少啲笑話啦。

藝人米雪到九龍城出席慈善盆菜宴,她說:「農曆新年會放假,過完年就要投入同夏雨、阮兆祥合作嘅舞台劇嘅綵排工作,好擔心到時忍唔到笑,之前拍劇忍唔到笑搞到NG,都被導演話,我已經用手指甲拮自己,希望咁樣做嚟令自己分心,但好多時都係忍唔到,因為佢兩個加埋關菊英,佢哋啲對白真係好生鬼!(舞台劇使唔使唱歌跳舞?)未知道,但係如果需要嘅話,都會盡量去配合,希望觀眾可以笑到碌地!」

米雪農曆年會放假。米雪農曆年會放假。

米雪

過完年就會投入舞台劇。過完年就會投入舞台劇。

祥仔(左起)、米雪及曾志偉一齊出席活動。
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0211_00862_001.html

x

發表

版主

藝人曾志偉、米雪、阮兆祥等,到九龍城出席慈善盆菜宴,志偉說:「農曆新年都係照舊去拉斯維加斯登台,順便打波,都會去賭場玩兩手,不過我係賭場黑仔嚟!嚟緊新一年會同啲老友出埠拍個新節目,會去日本、韓國,總共四、五個地方,嘉賓名單唔透露住啦,但都會係識得耐嘅朋友,因為識得耐先可以講得深入,個節目主題係感恩!(會唔會忍唔住喊?)唔知㗎!」
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0211_00862_001.html

x

發表

版主

曾志偉、米雪、余安安、阮兆祥同余慕蓮今日去到樂富,參加慈善盆菜宴,與千位長者預祝新年,志偉、米雪同祥仔負責點睛儀式。

志偉表示農曆新年同過往14年一樣,到美國拉斯維加斯過年,之後到大陸繼續拍戲。而今年大計係幫代言餅食80周年,製作一個以感恩為主節目,佢先透露有好友譚詠麟做嘉賓,一向眼淺嘅志偉預計自己會被感動到喊,節目會到日韓等幾個國家拍攝。
提到古天樂接棒演藝人協會會長一職(新聞連結: http://bit.ly/2EPlOIM ),志偉透露係佢三顧草蘆成果,協會委員得知人選即大讚有耳目一新感覺,並一致通過,志偉話:「古仔係我哋創會中最年青嗰位,喺現在年輕一輩中係最成熟。食咗3次飯,最後一次佢問我點解要搵佢,我話兩個字『有心』,o依家香港10部戲,有8部係佢投資,我又知佢有個基金私下做好多善事。」當選嗰晚,古仔宴請大家食飯兼分享自己睇法,呢兩個禮拜已經不停為會開會。
同場嘅米雪就透露剛為4月份同夏雨、關菊英等合作舞台劇影造型海報,米雪指舞台劇以喜劇為主,有別於之前劇情內容,佢最擔心係演出時忍唔到笑,佢話:「我要不停用指甲『咪』住自己啲肉,等自己唔好笑出來。」

https://hk.entertainment.appleda ... e/20180211/57821137

x

發表

版主

米雪﹑阮兆祥和曾志偉今日出席新春活動。(攝影:鍾偉茵)
https://ol.mingpao.com/php/showb ... &issue=20180211
【今日直擊】曾志偉、米雪、阮兆祥和余慕蓮,今日到九龍城出席「新春敬老慈善盆菜宴」。

x

發表

版主

Lam Wendy
剛出席扶老慈善基金2018年2月11日(星期日,年廿六)舉辦【奇華餅家】愛心呈獻《新春“敬老”慈善盆菜宴2018》,目的使長者們能提早感受新春團拜氣氛,亦希望能匯聚各方善長與獨居/雙老長者迎接新春佳節,是次活動善款收益扣除活動必要開支後,將撥作本慈善基金發展扶老項目經費,援助有需要的獨居長者。
今年目標筵開200席,免費邀請2,000多位獨居/雙老長者出席享用盆菜宴,當日並會預備精彩的表演節目娛樂一眾長者及愛心善長,有本地原創手作市集、不同慈善義賣、遊戲及攤位予各善長,務求令活動更豐富,誠邀各位善長參加,與長者渡過一個喜慶的團年夜。老友記開心,我們也開心,很溫暖!謝謝各位慈善嘉賓支持!

x

發表

版主

Regeneration DNA Medical 再生基因醫學
再生基因醫學顧問有限公司(REG DNA)贊助香港影視明星體育慈善基金(扶老基金)一年一度新春敬老盆菜宴支持扶老敬老活動REG DNA透過英國尖端基因檢測技術準確預測身體嚴重疾病發病風險協助精準制訂治病防病方案

x

發表

版主

jacke_choi#方力申 @alexfongliksun #米雪

x

發表

版主

Cath禤
41分鐘前 來自iPhone
一年一度由香港影視明星體育協會(扶老)慈善基金會舉辦新春敬老盤菜宴,義工們、演員、各界朋友大家義不容辭地抽空支持!!圓滿結束。@米雪LV@劉松仁Damian  @曾志偉獎門人 @王祖藍 @Alex方力申 @余安安@陳加玲  @sallywin0131 ​​​​

https://www.weibo.com/u/17407095 ... ed&loc=nickname

x
你需要登入後才可以回覆 登入 | 註冊