米記雪韻

:::米雪 米記雪韻 — 米雪專屬論壇:::

取回密碼
QQ登錄

衹需一步,快速開始

搜尋
檢視: 1779|回覆: 11

2018-04-28 舞台劇秘密 演出首場

[複製連結]

發表

版主

夏雨拉大隊捧場 司棋米雪做得順暢
04月29日(日) 01:08

演出好順利呀!

藝人夏雨、李司棋、米雪、關菊英及阮兆祥等主演的舞台劇《秘密》,於新光戲院大劇場演出首場。

李司棋說:「我哋冇乜點食螺絲或出現意外,我哋都覺得觀眾反應好好。」問到在台上緊不緊張?司棋姐謂:「可能因為群戲,大家分擔咗戲份又唔係好辛苦,冇乜緊張。」夏雨亦說:「冇乜緊張,但就好期待。」

夏雨表示首場反應不錯,應該會愈做愈好。問到他的子女可有到場支持,他說:「阿仔有嚟,阿女就過兩日嚟睇。」他又指今次與拍劇相比有很大的分別:「舞台劇同電視劇完全係兩回事,舞台劇可以直接聽到台下反應、掌聲,知道邊個位有效果,係電視冇可能有。」米雪則表示很喜歡該劇,覺得演得很順暢,又指綵排時已覺得司棋姐的角色很搞笑。

佢仲話阿仔阿女都會嚟撐場!

米雪則表示好鍾意呢套劇。

覺得演得好順暢,又指綵排時已覺得司棋姐的角色很搞笑。

佢哋都冇乜點食螺絲或出現意外~

Good Show!

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ... 0429_00862_001.html

本主題中包含更多資源 (圖片、附件...)

你需要 登入 才可以下載或檢視,沒有帳號?註冊

x

發表

版主

魔方全媒
58分鐘前 來自iPhone 6s
#夏雨##李司棋# @米雪LV #关菊英# @阮兆祥 #曾偉明# 舞台劇#秘密# 演出首場,關菊英透露是首次於劇中有性感演出,她解釋該場戲是要色誘夏雨,至於會否稍後會否再接受性感演出,菊姐說要看劇情需要,賣弄性感輪不到她。

x

發表

版主

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E ... paign=entertainment

夏雨做舞台劇《秘密》意見多多 李司棋嬲咗:想質死佢
撰文:鄺鈺瑩
最後更新日期:2018-04-29 16:19

無綫去年底的《溏心風暴3》收視雖然未如理想,但無損劇中的核心人物轉戰舞台劇。以李司棋、夏雨、米雪、阮兆祥、關菊英及資深演員曾偉明為首的舞台劇《秘密》終於開鑼,雖然故事依舊係爭家產,但沒有加入亂拋金句/潮語等場面,幾位老戲骨反而做得更放。

首次做舞台劇的阮兆祥為交代故事來龍去脈,由頭帶到落尾,對白有幾多可想而知,儘管他說懼得很,但卻無驚無險地完成了;遭眾人指責在彩排時不停爆肚的夏雨,一人分飾兩角,周旋於三個女人之間,也「按部就班」完成了兩小時的演出。不過,全劇最精彩莫過於三個女人,飾演夏雨前妻的關菊英,為分家產不惜拋胸,其中一幕以黑色低V睡衣上陣,絕對係從影以來最性感一次;甚少做奸角的米雪,除突破做小三外,更要做一個被鬧八婆、賤人時會極度興奮的小三,戴上一頭金色假髮的她,不時賣萌裝可愛,一啲都唔似62歲!李司棋雖然下半部分才現身,但詐傻扮懵再加一招鬼上身卻贏得最多的笑聲,果然係薑愈老愈辣。

戴上假髮的米雪騷露白肩,再加上迷人的笑容,點睇都唔似62歲。
完場後,司棋姐接受訪問時表示自己平日看喜劇都唔會笑,所以最擔心是觀眾的反應,幸好聽到連串的掌聲與笑聲,令他們更放心去演,不過她卻透露彩排時成日同夏雨意見不和,更提高聲調表示:「有時都嬲咗,真係想質死佢。」其後提到關菊英罕有拋胸時,司棋姐即鬼馬地翻開對方的外套,關菊英就話平時登台都會有較為低V的服裝。「但做戲就未試過,有需要而我又接受到係會做,因為賣弄都唔輪到我啦,我要多謝服裝姐姐,唔知點同我推到咁大。」阮兆祥更指當初關菊英看到低胸裝時,完全沒有抗拒,更問是否需要再低胸一點,他更以「推波助瀾」去形象關谷英這次的壯舉。
《溏心》孖寶李司棋、夏雨加上一班同劇演員齊轉戰舞台劇《秘密》。

x

發表

版主

訪客,如果你要檢視本文章隱藏內容請回覆

x

發表

版主

由劇集做到舞台劇,阮兆祥雖然唔敢擔保,但他認為《溏心》組合仲可以有啲嘢。
舞台劇《秘密》由《溏心風暴3》的原班演員李司棋、夏雨、米雪、關菊英、阮兆祥演出,雖然早已合作多年有晒默契,但阮兆祥亦指出今次排練時有不少火藥味。「有啲位可能佢覺得係咁,其他人又覺得唔應該係咁,所以都有火,幸好大家都對事唔對人,亦好佩服一班咁資深嘅演員,可以由早排到晚。」

阮兆祥同關菊英都係首次做舞台劇,但完全沒有怯,祥仔更大讚菊姐將劇本背到一字不漏。
由於《秘密》是一個全新創作故事,所以起初大家都很擔心會有冷場,尤其是上半埸大部分時間都在交代背景,但結果係觀眾笑聲無間斷,令台上演員更放心去做。「我覺得自己好似評馬人咁,估到大家邊個位會笑,感足滿好大,因為平時大家笑或者喊我都唔會知,但依家係實時接收,所以好感恩有呢個班底,雖然我做演員會或棟篤笑都有掌聲同笑聲,但今次更加team work。」

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E ... paign=entertainment

x

發表

版主

http://orientaldaily.on.cc/cnt/e ... 0430/00282_011.html

關菊英谷盡本錢 Big上喉嚨
藝人夏雨、李司棋、米雪、關菊英及阮兆祥等主演的舞台劇《秘密》前晚於新光戲院大劇場演出首場,提到菊姐有性感演出,祥仔笑說:「如果要畀100分,我畀120分,佢個胸上到喉嚨,我都唔敢望。」他更謂觀眾對菊姐的性感造型拍爛手掌。菊姐解釋是劇情需要,問到於台上演出可有尷尬,她說:「舞台劇始終有個距離,所以我冇咁怕醜。如果喺電視有近鏡,可能會驚啲。睇吓劇情需要啦!賣弄性感都唔輪到我。」

李司棋、夏雨與米雪由公仔箱合作到舞台,擦出不同火花。
夏雨表示首場反應不錯,演出時不覺得緊張。李司棋亦說:「可能因為群戲,大家分擔咗戲份又唔係好辛苦。」他們表示請了不少好友到場欣賞,夏雨更透露兒子有捧場,又指舞台劇可直接聽到台下反應及掌聲,與拍劇有很大分別。

x

發表

版主

x

發表

版主

夏雨、李司棋、米雪、關菊英、阮兆祥及曾偉明主演嘅舞台劇《秘密》,噚晚喺新光戲院演出頭場,幾位演員喺演出後接受訪問時都表示好滿意第一場演出。夏雨、司棋姐同米雪一齊接受訪問時就話:「觀眾反應比想像中好,今晚亦有好多朋友嚟捧場。」

今次劇目係以喜劇為題,夏雨話:「今次係大家第一次喺舞台劇上合作,司棋姐做喜劇真係無得頂,簡直係冷面笑匠。」司棋姐就表示:「自己個樣生錯咗,生得又惡又嚴肅 ,其實內心好玩得好頑皮,最緊要呢班友好好玩,私底下我哋又係好朋友,所以玩得特別放。」至於米雪就話好enjoy整個過程:「見到台下觀眾反應咁好,自己亦好開心。」
至於關菊英同阮兆祥受訪時都表示台下觀眾反應超出預期,祥仔仲大爆菊姐喺劇中有一幕戲服超性感,佢話:「菊姐著住套Deep V睡衣一出嚟,直情全場尖叫歡呼,佢仲擺埋啲Pose簡直殺死人,仲勁過瑪麗蓮夢露。」首次演出舞台劇嘅菊姐就話:「我覺得噚日綵排時表現再放啲,可能今日係第一場有啲緊張,但見到觀眾反應好放心晒,相信會愈演愈好。」

https://hk.entertainment.appleda ... e/20180429/58131791

x

發表

版主

【馮仁昭四圍超】夏雨封李司棋冷面笑匠

https://hk.entertainment.appleda ... e/20180430/20376550

由(左起)關菊英、李司棋、夏雨、米雪、阮兆祥同曾偉明主演嘅舞台劇《秘密》前晚喺新光戲院演出頭場,夏雨事後大讚司棋姐做喜劇真係冇得頂,簡直係冷面笑匠,司棋姐就話:「自己個樣生錯咗,生得又惡又嚴肅,其實內心好玩得好頑皮。」而阮兆祥就爆料話:「菊姐着住套Deep V睡衣一出嚟直情全場尖叫歡呼,仲勁過瑪麗蓮夢露。」
撰文:馮仁昭  

x

發表

版主

訪客,如果你要檢視本文章隱藏內容請回覆

x
你需要登入後才可以回覆 登入 | 註冊