米記雪韻

:::米雪 米記雪韻 — 米雪專屬論壇:::

取回密碼
QQ登錄

衹需一步,快速開始

搜尋
樓主: flora

2016-12-05出席御藥堂發佈會活動

[複製連結]

發表

版主

苗僑偉呷醋唔想女兒早嫁
藝人苗僑偉、米雪、肥媽及陸浩明昨日出席御藥堂的發布會,提到與苗僑偉合作《使徒行者2》的周柏豪早前秘密結婚,苗僑偉坦言事前全不知情:「有幾日開工唔見咗佢,以為佢有其他工作,我都係睇報道先知,我哋有喺group chat恭喜佢,大家自然話佢冇義氣,結婚都唔講。」問到會否擔心將來女兒結婚也先斬後奏?他說:「我啲小朋友好聽話,而且都唔會咁快結婚。(你唔想佢咁快結婚?)我係呷醋外父,都會想仔女留喺身邊耐啲,當然留太耐又會擔心。」

苗僑偉和米雪盛裝出席活動。
http://orientaldaily.on.cc/cnt/e ... 1206/00282_027.html

本主題中包含更多資源 (圖片、附件...)

你需要 登入 才可以下載或檢視,沒有帳號?註冊

x

發表

版主

本港娛樂
苗僑偉自稱天生幽默 米雪再拍《溏心風暴3》
苗僑偉與米雪多年拍檔做代言廣告。(宋祥龍/大紀元)
王文君報道 2016年12月06日
藝人苗僑偉(三哥)、米雪、肥媽、陸浩明昨日在尖沙咀出席品牌代言簽約儀式,各自展現年輕不老美態,好似時光倒流,返回20年前。接受訪問時,三哥笑言,保持年輕健康是因為長期服用品牌產品,並謂自己幽默,有搞笑天份。提到周柏豪結婚,他稱一定要罰他不言之「罪」。而另一單喜事,則是有「香香公主」之稱的岑麗香亦傳出喜訊,要嫁人了,曾經在劇中做過母女的米雪將再次在新劇《溏心風暴3》中飾演香香媽媽,米雪表示為香香感到開心,她(香香)好似自己的女兒般可愛。

米雪身穿紅色拖地禮服靚得像新娘。(宋祥龍/大紀元)

米雪身穿紅色拖地禮服出席簽約儀式,靚得好似新娘,連剛剛落機的肥媽都打趣話:「結婚啊?!」米雪透露之前拍攝廣告時手部受傷,是因為不小心踩到鞋帶摔倒所致。她直言,「雖然不嚴重,是皮外傷,但就傷得很深,雖然表皮已經好了,但裏邊還在痛。」

提到即將開拍《溏心風暴3》,米雪則表示,「好開心,一家人又聚在一起了」。她更透露劇中演員基本都是原班人馬,司棋姐(李司棋)、大姐關菊英、祥仔(阮兆祥)都會聚首新戲。提到鍾嘉欣不能歸隊,她直言,「體諒她做了媽媽」。至於在《溏心風暴3》中將再次飾演女兒的香香要結婚,她開心表示,恭喜及祝福她。並稱,「她是一個很可愛的女孩,每個人都喜歡她,每次拍戲我都想親她,她就好像我自己女兒一樣。」她表示祝福香香,如果香香有請飲,都會到場恭喜並見證這個女兒嫁人。◇

http://hk.epochtimes.com/news/20 ... 8%E6%9A%B4-82330138

x

發表

版主

【星島日報報道】米雪、苗僑偉(三哥)、肥媽與陸浩明昨日出席MONSPACE與御藥堂的發布會。三哥笑稱一同拍攝新劇《使徒行使2》的周栢豪秘婚是沒義氣,自己未見過周太,但覺得二人很甜蜜,大讚栢豪是個好男仔。   
問到會否擔心女兒結婚後才告知他?三哥說:「唔會 !我 仔女好聽話。」三哥自稱是呷醋外父,想子女多留在身邊,但他們不拍拖又會擔心。他坦言女兒曾帶男友跟他見面,至於是否合格?三哥笑言:「叫佢搵多幾個,識多幾個多 選擇。成年人有自己選擇,我 只畀意見,不可畀太大壓力或反對聲音太多,我 成個家庭好民主。」   
此外,肥媽剛從北京返港即趕到現場,她表示聖誕節亦要周圍飛,到外地開騷及拍攝烹調節目,明年整個二月放假去英國探孫。陸浩明取笑肥媽是勤力的大母牛。文:張穎芝 圖:朱偉彥   
■(左起)陸浩明、肥媽、米雪與三哥,聯袂出席宣傳活動。

https://hk.news.yahoo.com/%E4%B8 ... F%8B-222016087.html

x

發表

版主

發表

版主

x

發表

版主

米雪戥香香結婚高興
發佈日期 : 2016-12-06

■陸浩明、肥媽、米雪、苗僑偉與品牌負責人合照。

■米雪在聖誕期間將不停出外登台和商演。

苗僑偉(三哥)、米雪昨日以代言人身份現身酒店出席御藥堂活動,而肥媽及陸浩明(6號)則以星級嘉賓身份到場。
米雪透露,明年會拍《溏心風暴3》,現在已開會傾劇本、造型等。提及劇中女兒岑麗香即將於加拿大結婚,米雪即說很戥香香開心:「個個都鍾意香香,我之前都不知她結婚,亦沒有見過她的未婚夫。」至於聖誕節,她會到內地登台,之後還要去馬來西亞、加拿大等地商演。她說:「倒數都是在外地,也慣了,在不同地方過都開心!時間過得好快,又一年!」

苗僑偉自認呷醋外父

周柏豪之前在拍攝《使徒行者2》時秘密地去到泰國結婚,有份參演劇集的三哥事前並不知情,他表示:「開開下工他不見人,以為有工作,不講不講但最終畀狗仔隊影晒,我都是睇報道先知,我們在群組內已經恭喜他,咁無義氣連開心事都不講,一定要請食飯啦!」雖然三哥沒有見過柏豪的太太,但聽他所講都是甜蜜:「柏豪是好男仔來的!」問他擔不擔心仔女將來結婚都不通知自己?三哥表示:「我的仔女好聽話,但不會咁快。(希望他們留在自己身邊耐啲?)都想,我是呷醋外父,但留太耐不拍拖又不正常,男大當婚女大當嫁。」
<採訪>Wan<攝影>文
http://www.singpao.com.hk/index.php?fi=history&id=12846

x

發表

版主

x

發表

版主

苗僑偉笑周栢豪無義氣  米雪鍾意岑麗香

藝人苗僑偉(三哥)和米雪出席代言活動,原來他擔任這個品牌代言人已經多年,笑言應該加價,但不要股份,要現金。提到與他拍攝《使徒行者2》的周栢豪秘密結婚,三哥坦言事前全不知情:「有幾日開工唔見咗佢,以為佢有其他工作。佢唔講終於畀人影晒,我都係睇報道先知。我哋有喺group chat(群聊)恭喜佢,大家自然話佢冇義氣,結婚都唔講,佢返嚟自然要請大家食飯,係開心事,都想恭喜佢。(有冇見過佢太太?)冇見過,但聽佢講過佢哋好甜蜜,佢係好男仔。」

問會否擔心將來女兒結婚後才通知他?三哥斷言不會:「我啲小朋友好聽話,而且都唔會咁快結婚。(你唔想佢哋咁快結婚?)我係呷醋外父,都會想仔女留喺身邊耐啲,當然留太耐又會擔心,唔拍拖唔正常,男大當婚女大當嫁,係人生必經。」

而女兒拍拖也會帶男友回家給他過目,至於是否合格?三哥笑言:「我多數會叫佢識多幾個先,多啲選擇。(要過咗你嗰關先得?)冇話過唔過,係我一相情願,佢哋係成年人,識得選擇,我哋只可以喺旁邊講兩句,唔可以畀太大壓力,反對聲音唔可以太多,我哋個家庭好民主。」

米雪表示為品牌代言至少12年,酬勞每年也有增加,問到有否分股份?她笑言要問老闆。提到劇集《溏心風暴3》,米雪稱劇本及角色設計仍準備中,她說:「個角色都有少少難度,講我係一個有潔癖嘅人,我自己本身無潔癖,所以要多留意身邊嘅人。」

而在劇中飾演其女兒的岑麗香日前宣布結婚,米雪為對方大感高興:「未見到佢,佢仲喺加拿大,我哋個個都好鍾意佢,佢好可愛,事前都唔知佢結婚,都應該結,佢咁靚女,好多人追。我仲未見過佢未婚夫。」至於聖誕,米雪謂並不在港,要到內地、馬來西亞或加拿大登台賺錢,就連倒數也會在外地過。
http://www.east38.com/search.html?keywords=%E7%B1%B3%E9%9B%AA

x

發表

版主

【明報專訊】米雪、苗僑偉(三哥)、肥媽及陸浩明昨日出席御藥堂活動。米雪與三哥多年來擔任品牌代言人,米雪默認收到股份,三哥笑言收現金才實際,希望廣告商來年加酬勞。三哥與周柏豪正合作《使徒行者2》,他當時不知道柏豪結婚,以為有工作才請假數天,事後知道當然有恭喜柏豪,但就笑對方無義氣,開心事也不講出來,少不免回來請大家食飯。怕否女兒同樣結婚後才講出來?三哥稱:「我的仔女很聽話,不會這樣,應該沒這麼怏。(想留女兒多些時間陪自己?)當然,我是呷醋外父。通常爸爸都想留仔女多些在身邊,不過留太耐又會擔心。拍拖很正常,男大當婚,女大當嫁,這是人生歷程。(女兒男友必定過目?)之前都有,通常叫她搵多幾個,多些選擇。(一定要過到你一關?)這是一廂情願,仔女成年懂得選擇,最多在旁邊給意見,反對聲音不可太多,我們家庭很民主。」

肥媽則透露今日(6號)要飛往大馬拍攝飲食節目,之後會忙到1月底,整個2月會放假陪家人。肥媽更忙得誤以為大馬節目是和契仔陸浩明一齊,因他們通常打孖上陣工作;陸浩明笑指公司可能安排了大馬版六號做助手。

記者:梁榮達

x

發表

版主

【拍拍下劇消失】周柏豪布吉秘婚 苗僑偉:佢冇義氣

三哥同周柏豪合作緊《使徒行者2》,不過三哥話對方唔請飲冇義氣。

米雪同苗僑偉(三哥)今日喺尖沙嘴出席健康食品活動,講到大台嘅《溏心風暴3》喺明年開拍,有份演出嘅米雪透露角色將會係一個有潔癖嘅人,提到岑麗香喺會飾演佢嘅女,米雪就話替香香宣佈結婚感到開心,佢話:「佢好可愛、咁靚女,一定好多人追。」

至於三哥呢,都有位合作拍劇嘅對手最近都結咗婚,佢就係上個月26號喺布吉結婚嘅周柏豪!(新聞連結: http://bit.ly/2gsfTME )三哥同柏豪之前合作緊劇集《使徒行者2》,三哥透露:「我哋開開下工,佢突然請假幾日,唔見咗人,以為佢去做嘢,點知被狗仔隊影晒,我哋有恭喜佢,不過話佢冇義氣,要佢返嚟請我哋食飯,我未見過佢太太,但聽柏豪講佢哋好甜蜜。」
擔唔擔心將來囡囡結完婚先話佢知?三哥話:「唔會啩!我啲仔女好聽話……應該,佢哋冇咁快,我係呷醋外父,做爸爸梗係想仔女留喺身邊耐啲,但留得太耐又好擔心,男大當婚女大當嫁,個個都係咁,呢個係人生嘅歷程。」
三哥表示有見過囡囡嘅男朋友,但笑言叫囡囡搵多幾個選擇,佢話:「冇話過唔過我嗰關,呢啲係我一廂情願,仔女咁大個,係成年人,由佢哋選擇行自己路,我哋只可以俾下意見,反對聲音唔可以太多,我哋都好民主。」

http://hk.apple.nextmedia.com/enews/realtime/20161205/56007338
(攝影:黃曉妍)

米雪嚟緊同岑麗香拍《溏心3》。

x
你需要登入後才可以回覆 登入 | 註冊